Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

omlouvám se ale odpovím hromadne a treba opet myslenkou z Tao te Tingu:"nebude vytrženo co správně zakořenilo, nebude opuštěno co bylo správně objato" . myslim ze evropa nestoji na momentalnim strukturálním uspořádání, ale na svobodném trhu myšlenek a hodnot, ktere jsou pevne ukotvene, přistěhovalci sem prichazeli vždy a at nosi myslenky, jen ty zdrave na trhu preziji. K bombardovani agresorů pro hajeni práv nevinnych obcas musi dojit. u IS nevadi proc vadil Milosevic? Kobani jako Srebrenica.Vaclav Olgu neopustil, byli souputníci a myslim ze ho mela tak rada ze nebyla majetnická a fyzickou lasku k jinym zenam mu po tolika letech souziti tolerovala, on ji take informoval.Hapka byl pašak Havel hříšník?, je to jeho věc jako kouření?, asi bych ze stresu jako měl taky začal...

4 1
možnosti
SB

Nejvíce jste mě rozesmál těmi svými slovy o myšlenkách, které sem nosí přistěhovalci.

To myslíte vážně?

1 2
možnosti
OK

Hezky a moudře napsáno. A diskuse níže vám dává za pravdu.

2 3
možnosti
LP

L66u74k23á57š 27P13e75c88h10a

18. 12. 2014 15:52

Nikdy neměl být prezidentem. Do té funkce ho protlačili jiní, kteří pak tahali za provázky. Havel byl symbol, ale špatný prezident. Lhal občanů, ale to není In říkat tak na plno. Lidi co ho znali ještě před listopadem by mohli povídat, ale příležitost jim nikdo nedá. Jako symbol listopadu zůstane ale navždy, nic víc.

4 5
možnosti
OK

Nemáte pravdu. Havel se rozhodl pro funkci sám. A rozhodně se nenechal někým ovládat. Ostatně když to ustál před Listopadem, tím spíše po něm.

Je pravda, že jeho mnohé vize i osobní sliby se nenaplnily, ale to je na delší diskusi.

6 1
možnosti
JT

Ten PAL a LAN jsou znacky zamku a pocitacovych siti ? Tak zit jako Havel byste me radil ? To jako podvadet manzelku, vyhulit si plice a radit nekomu at bombarduje cizi mesta ? Diky nechci, takova svine nejsem.

4 5
možnosti
OK

Kupodivu Havel měl své chyby. Lidé, kteří kouří, pijí alkohol a podvádějí své manželky vyčítají Havlovi, že dělal totéž, avšak opomenou, že v době, kdy se většina přizpůsobovala nemravnému režimu, Havel i za cenu velké újmy stál proti.

7 3
možnosti
Foto

A70l52e70š 27P52r38a64g75e80r

18. 12. 2014 15:31

R^mám mou velkou úctu pane, krásná slova [>-]

4 4
možnosti
SB

Opravdu krásná slova!

Jen kdyby nebyla tolik odtržená od reality!

EU, kterou nám Havel tolik opěvoval, se hroutí pod náporem přistěhovalců, pod tíhou nezaměstnanosti, pod tíhou zadlužení.

Nic z toho není Havlovou vinou a bylo by tady i bez něho. Nicméně on o EU básnil jako o záruce prosperity. Za co si mám vážit člověka, jehož slova se ukazují jako nepravdivá?

3 1
možnosti
SB

Já se nestačím divit, jak Havel měl ve všem pravdu, ale ta jeho tolik opěvovaná Evropa se hroutí pod náporem přistěhovalců.

Ne že bych z toho měl radost. Je to i moje Evropa, protože já jsem se narodil ˇa žiji v Čechách. Takže se hroutí i mně.

Ale právě proto jsme proti Havlovi, že takoví lidé, jako byl on, hodně žvanili, a neviděli realitu.

5 2
možnosti
OK

To není jeho, ale naše Evropa (pokud v ní nežijete, tak pardon). Nápor přistěhovalců je téměř fyzikální jev, který je znám nejen z dob historických, ale tušen i v dobách prehistorických. Prizmatem našich krátkých životů se může jevit realita poněkud jinak, ale to není problém té reality.

5 2
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1481x
Autor působí na PřF UK,kde se zabývá parazitologií a elektronovou mikroskopií. Má rád vážnou hudbu,přírodu,krajinu,toulání,focení,hory,chrámy,prostor a jako všichni dálky; moře,vesmír,nejvíc ty ve fantazii; sbírá a pěstuje vzácné rostliny,má malé arboretum. Fascinují ho tajemství hmotného i nehmotného světa, uvědomuje si jejich delikátní propojení i projevy ve všem kolem nás.Ví,že smysly klamou,rozum rád šálí,vášně nejvíc a vše je postaveno na hranách a protikladech.

Seznam rubrik