Rozkradená identita i stádní lhostejnost Čechů.

14. 08. 2008 23:16:34
(krádež jako legitimní národní a státní vlastnost aneb co dál s českým státem)

Odjížděl jsem právě z Londýna, když jsem na ně (na nás) na letišti opět narazil, na rozdíl snad od všech jiných (i barevných) národností s milým úsměvem, vnitřním klidem a spokojenosti se svým (jakkoli složitým) životem, jsem náhle až k vnitřnímu úleku uviděl opět ony známé "zkyslé", "nasrané" obličeje lidí evidentně nespokojených s tím jak žijí. Byli to Češi, za pár minut o sobě opět dali vědět, těsně po upozornění, že se nesmí při vzlétání fotografovat (jakkoli může být požadavek neracionální),už blýskají fotoaparáty ze dvou českých rukou, tentokrát byly letušky ticho, při přistávání ale, vzápětí po dosednutí, když se jedna velmi "inteligentní" a nedočkavá slečna (jinak znechuceného obličeje) neočekávaně odpoutává a začíná sápat do zavazadlové skříňky nad hlavou, už i decentní letuška zvedá své pozadí ze sedadla, hladinu adrenalinu a hlas na onu osobu. Dochází mi ve srovnání s ostatními cizími pasažéry jak a proč jsou Česi takoví (jiní než ostatní národy), nectí pravidla, ale v důsledku nejsou schopni řídit správně a šťastně své životy, svůj stát...

Další den ráno mě vítají šiky revizorů MHD, kteří selektivně na Nadraží Holešovice vychytávají zahraniční turisty a nekompromisně je kasírují, některé odvádějí k nádražní směnárně (právě přijeli), kolikrát jsem ale viděl, jak jsou ona přepravní pravidla ohebná k těm kteří jedou na černo a odmítají se legitimovat, jako na výsměch pak já ve spěchu hledám a ukazuji (platím) svou průkazku a hoch vedle nemá, nechce, neplatí před ani potom.....

Poté čtu nové zprávy z české kotliny: Praze ubývají turisté, kauza Masarykovo nádraží, policie odložila/očistila případ Stanislava Grosse, stát má zaplatit firmě Diag Human skoro 9 mld. Uvědomuji si opět, jak vše do sebe zapadá a stále se opakuje, stejná jména, stejná písnička, jen stále větší drzost a otrlost. Jako volba českého prezidenta, jako všechno v tomto státě. Nikdo tu nectí pravidla, každý se pokouší krást, jak jen to jde a z čeho jen jde, korupce je mu v tom běžným nástrojem a tím, že je to tak rozšířený jev, snad už i národní vlastnost, nikoho ho ani nevzrušuje, nežádá změnu, nápravu, potrestání, odpovědnost. Dnes se výhodně zbavíme Masarykova nádraží, moc toho už nezbývá, zítra hřišť a parků, pozítří třeba i kostelů. Politik, postižený nanejvýš větší či menší publicitou se stáhne (v lepším případě) do pozadí, nenávratné škody ale zůstanou a hromadí se, se zástupy dalších zaprodáníchtivých politiků. Ptám se sám sebe, zda má tento stát ještě smysl, zda je to stále náš stát - pro nás, hájící naše zájmy. Odpovídám si nikoli, jestli se neřadím ke zlodějům nebo stádním hlupákům. Je to víc a víc společenství lidí - politiků, lobistů a šikovných podnikatelských subjektů za nimi, kteří se s pomocí kliky profesionálních právníků, úplatných soudců a státního dozoru snaží ukrást a vykrást co se dá. A stále stejná jména (z poslední kauzy) pan Šťáva, kamarád a finanční mecenáš pana Kalouska, v právním zastoupení pana "JUDr." Kalvody.....(perlička nakonec jeden ze tří soudců, kteří rozhodli, Z. Rusek je obviněn z "mafiánských" praktik na min.obrany)

Za co platíme my všichni, jen co utichla kauza justičního komplexu v Brně, další miliardy, tentokrát skoro 9. Za to, že exministr Bojar kdysi vyřkl pravdu, nechtěl nic mít s kriminálnimi podnikatelskými subjekty a napsal dopis? Copak to máme za politiky, ústavu, soudce, stát, kde je tohle možné, copak jsou všichni slepí a lhostejní? Copak jsme za národ, za lidi? Nebo snad někdo věří Šťávům, Kalouskům, Grossům, Čunkům, Pavlům Němcům (za všechny) jejich čisté někdejší i nynejší úmysly? NENÍ UŽ LEPŠÍ A NA ČASE TENHLE STÁT ROZPUSTIT, NEPLATIT DANĚ ABY JE NĚKDO DALŠÍ ROZKRADL? AŤ SI KAŽDÝ ČLOVEK/OBEC SLUŽBY STÁTU OBSTARÁ SÁM, VYŠLO BY TO LEVNĚJI A MYSLÍM I S LEPŠÍM VÝSLEDKEM. A NIKDO BY SE NÁM NEVYSMÍVAL PŘI KRÁDEŽÍCH Z NAŠICH KAPES ZA BÍLEHO DNE A NAŠEHO PŘIHLÍŽENÍ. Ať žije Česká Republika, ať žije "nejlepší možná doba v její historii" (V.Klaus novoroční projev 2008). Osobně si kacířsky myslim, že za Rakouska-Uherska, za Němců a pod Němcema to tu fungovalo líp, Češi minimálně víc pracovali a míň kradli, zbyly tu krásné budovy (připomeňme si co zbyde po naší době - nákupní a bytové komplexy, rezidence tunelářů a asociální satelitní stáje, ani ten letenský blob ne!), ale hlavně, díky jasným pravidlům měli i vnitřně šťastnější životy. PENÍZE A BOHATSTVÍ JSOU TOTIŽ EKVIVALENTEM PRÁCE, TVOŘIVOSTI, ČISTÉHO - KONKURENČNÍHO PODNIKÁNÍ, JAKO JE ŠTĚSTÍ A VNITŘNÍ USPOKOJENÍ I HRDOST VÝSLEDKEM JEJICH NAPLŇOVÁNÍ.

Nechci generalizovat, ale mohou být Češi nějak víc hrdí, šťastní? Na svůj stát rozhodně ne, a jaké štestí mohou pocitovat ti, kteří tak zázračně svou politickou a podnikatelskou aktivitou žijí z hlouposti a lhostejnosti většiny, když neznají práci, tvořivost, ani cenu a pokoru (z) nabytého bohatství?

P.S.
Kdybych mohl, vzkázal bych panu Kalouskovi jako ministru financí (jakpak to tam asi vypadá? jako na min.obrany, o kterém se nyní dovídáme staronové informace?), ať se ani neopovažuje převádět celou částku na účet svého přítele Šťávy, ať ji vydělí počtem obyvatel platících daně a onu částku ať mi vrátí na můj účet, neboť jsem hrubě nespokojen s tím jak stát spravuje i brání majetek (nyní v této kauze) a nehodlám stádně přihlížet jeho ničení, pan Šťáva ať se pak tohoto podílu (včetně jím stanovených nehorázných úroků) domáhá prostřednictvím nového soudního řízení přímo po mně.Totéž doporučuji i dalším normálně myslícím občanům.

P.S. 2. - hromadná odpověd ́diskutujícím:

děkuji za všechny reakce, těší mě, že některých se výtky nedotkly osobně a pochopili podstatu toho co jsem chtel sdělit, tj. nikoli beznaděj, opovržení, ale výzvu k procitnutí, změně - že se můžeme srovnávat a vyrovnávat s těmi (národy) které jsou na tom líp, nebo se utěšovat (omlouvat) srovnáním s těmi co jsou na tom ještě hůř....

Autor: Miroslav Hyliš | čtvrtek 14.8.2008 23:16 | karma článku: 39.38 | přečteno: 4817x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 27.41 | Přečteno: 435 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 25.69 | Přečteno: 1270 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.97 | Přečteno: 443 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.01 | Přečteno: 261 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 680 | Diskuse
Počet článků 11 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1481
Autor působí na PřF UK,kde se zabývá parazitologií a elektronovou mikroskopií. Má rád vážnou hudbu,přírodu,krajinu,toulání,focení,hory,chrámy,prostor a jako všichni dálky; moře,vesmír,nejvíc ty ve fantazii; sbírá a pěstuje vzácné rostliny,má malé arboretum. Fascinují ho tajemství hmotného i nehmotného světa, uvědomuje si jejich delikátní propojení i projevy ve všem kolem nás.Ví,že smysly klamou,rozum rád šálí,vášně nejvíc a vše je postaveno na hranách a protikladech.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...